Clubul de istorie Corint #13: Romanticii, piloții Majestății Sale 

Chiar dacă toți suntem în febra goanei după cadouri de Crăciun, noi ne respectăm promisiunea de a vă aduce în fiecare miercuri un crâmpei de istorie.  

✈️ Așadar vă așteptăm miercuri, 20 decembrie 2023, de la obișnuita oră 19.00, la ediția a 13-a a Clubului de Istorie Corint, în care vom explora o pagină fascinantă din istoria aviației românești pornind de la cartea Romanticii. Piloții Majestății Sale, scrisă de Bogdan Șerban-Iancu. Ne vom lăsa purtați în vâltoarea celui de-Al Doilea Război Mondial, urmărind poveștile extraordinare ale trei aviatori români legendari: bombardierul Dan Stoian și piloții de vânătoare Ioan DiCezare și Ion Dobran.  

✨ Istoricii Simona Preda, Brand Manager la Corint, și Sorin Turturică, coordonator Corint Istorie, ne vor ajuta să explorăm incredibilele povești ale acestor piloți care au zburat deasupra Rusiei și Ucrainei, luptând pe Frontul de Est și Frontul de Vest. Vom auzi despre misiunile lor pline de pericole, despre experiențele lor personale în vâltoarea războiului, și despre modul în care au contribuit la cursul istoriei. 

 

Despre Carte: 

„De ce romantici? Pentru că erau aparte, prin faptul că deși erau conștienți că șansele de a supraviețui unei cariere în aviație erau destul de reduse, își asumau acest ideal. Ei erau idealiști, puneau mai presus dorința de a zbura sau pasiunea lor pentru zbor, o pasiune foarte intensă, o puneau mai presus de viața lor.” (Sorin Turturică) 

Cartea ne transpune în perioada tumultuoasă a aviației românești, dezvăluind curajul și sacrificiile piloților. Autorul Bogdan Șerban-Iancu combină cu finețe detalii istorice cu narațiuni personale, oferind o perspectivă unică asupra acestui capitol fascinant al istoriei. 

 

Puteți urmări discuția chiar aici:

 

Alăturați-vă discuției: 

Așteptăm întrebările și gândurile voastre despre eroii aerului și contribuția lor la istoria României. Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie! 

 

✅ Abonați-vă la canalul nostru de Youtube, aici, pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări! 

 

Parteneri media: History Channel Romania, PressHub 

 

Ne puteți scrie oricând la club.istorie@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/ 

 

Cartea se găsește în toate librăriile fizice și online din țară, dar și pe site-ul nostru: https://edituracorint.ro/romanticii-pilotii-majestatii-sale-bogdan-serban-iancu.html 

 

#RomanticiiPiloțiiMajestățiiSale #ClubulDeIstorieCorint #EroiiCerului #IstoriaAviatieiRomanesti #CorintIstorie